Diverse, Jocuri de familie, Jocuri de societate, Timp cu familia

Jocurile de societate: un remediu uimitor împotriva plictiselii

Ți-e cunoscută replica: mă plictisesc pe care ți-o adresează copiii ori de câte ori le limitezi accesul la ecrane? Dacă vrei să nu o mai auzi niciodată și să ai mereu armonie în familie, încearcă board games-urile ca modalitate de petrecere a timpului liber împreună cu cei dragi.

Cum fac board games-urile să dispară plictiseala din familia ta?

Psihologii sunt de părere că plictiseala nu este cauzată de lipsa unei activități, ci de imposibilitatea de a găsi bucurie în ceea ce facem. Așadar, pentru a evita plictiseala în familie, trebuie să găsești activități recreative care să le aducă fericire tuturor celor din casă. 

Jocurile de societate sunt acea activitate care te scoate din încurcătură atunci când nu știi cum să îți petreci câteva ore libere sau cum să îi distrezi pe cei mici în zilele ploioase. Nu au vârstă și oferă acel timp de calitate și distracție… dintr-o cutie. Jocurile de societate sunt captivante, provocatoare și încurajează interacțiunea reală și crearea de legături trainice între membrii familiei. Iată cum reușesc: 

  • Jocurile de societate îi mențin pe toți participanții concentrați pe o singură activitate – Fiecare jucător vrea să câștige, astfel încât întreaga familie se implică total în timpul jocului. Toată lumea se distrează și se relaxează fără să se plângă de plictiseală.
  • Jocurile de societate oferă un sentiment plăcut de satisfacție și multă energie – Activitățile distractive cresc nivelul de dopamină. Acest lucru îi face pe oameni mai fericiți și mai plini de energie. De aceea, este foarte puțin probabil ca jucătorii să mai spună că se plictisesc în timpul lor liber.
  • Jocurile de societate încurajează comunicarea – În timpul jocului, oamenii comunică nu numai despre joc, ci și despre unele probleme care sunt dificil de discutat în alte condiții. Jocul relaxează atmosfera tensionată și este asociat cu acel moment în care membrii familiei vorbesc sincer unii cu alții.
  • Jocurile de societate îi pun pe toți la treabă – Board games-urile implică și multă muncă ce completează distracția. Uneori, fiecare joacă pentru el însuși, iar competiția este dură. Dar alteori jucătorii își unesc forțele și descoperă puterea muncii în echipă. Fiind atât de ocupat cu o activitate distractivă, este imposibil să te simți plictisit.

Cele mai bune board games pentru a ține familia unită

Dacă vrei ca plictiseala să nu se mai abată în familia ta și toată lumea să se conecteze într-o activitate recreativă și distractivă, jocurile de societate sunt exact ceea ce îți trebuie. Iată mai jos 3 tipuri de jocuri de societate pe care te poți baza pentru a sparge chiar și cele mai monotone momente din timpul liber: 

Jocurile de strategie 

În stabilirea oricărei strategii este nevoie de viziune, capacitate de analiză, planificare eficientă și de multă răbdare. Aceste tipuri de jocuri de societate, favorizează toate aceste procese, stimulând intelectul și gândirea strategică la orice vârstă. 

Pe cei mai tineri jucători, îi pun în situația de a ieși din zona de confort, de a-și planifica acțiunile și de a lua decizii în diverse contexte. În plus, sunt foarte antrenante și îi țin ocupați pentru un timp îndelungat. 

Cu cele mai simple dintre ele, cum ar fi, Nu te supăra, Frate, nu îți dai seama când trece timpul. Pe tabla de joc se desfășoară o cursă nebună în care fiecare jucător încearcă din răsputeri să își ducă toți pionii la punctul final. Jocul este extrem de amuzant, are reguli ușor de înțeles de toți participanții și pune mare accent pe interacțiunea dintre jucători. În același timp, îi ajută pe copii să își dezvolte abilități importante, precum: atenția la detalii, îndemânarea, coordonarea mână-ochi.

Jocurile de cuvinte încrucișate

În special pentru adolescenți și în general pentru copii, experiențele lingvistice sunt percepute negativ pentru că au caracter obligatoriu. Jocurile de societate le dau copiilor prilejul să se joace cu literele, să exploreze și să învețe cuvinte noi în mod natural, fără a simți nicio presiune. 

Jocul Crossle este un instrument foarte util în acest sens. Goana după literele care îți aduc punctaj maxim, precum și dorința de a forma cât mai multe cuvinte pentru a ieși învingător țin plictiseala foarte departe. Jocul este deopotrivă provocator și prietenos, oferind o experiență educativă și ludică, deopotrivă. 

Jocurile de îndemânare

Jocurile cu zaruri guvernate de noroc sunt distractive și în același timp stimulează nenumărate abilități. Plictiseala nu-și va face niciodată loc printre broaștele colorate din Brosquito, de exemplu. Ele se întrec vesele pentru ca la final să poată sări în lacul magic. Acest joc nu are vârstă, toată lumea se poate bucura de el, de la copiii de peste 3 ani, până la bunici. 

Brosquito este un joc amuzant care îți testează în primul rând îndemânarea, dar este și o bună oportunitate de dezvoltare, mai ales pentru copii. Jocul îmbunătățește:

  • Gândirea strategică – pentru ca broasca pe care o coordonează să ajungă prima, copilul trebuie să gândească o strategie eficientă.
  • Abilități logice și matematice de bază – pionii avansează pe tabla de joc în ordine crescătoare.
  • Cooperarea și bunele maniere – copiii învață că trebuie să își aștepte rândul și să respecte regulile jocului.

Jocurile de societate sunt un obicei sănătos, iar acest lucru le transformă într-un instrument puternic împotriva plictiselii. Integrează-le în activitățile familiei tale pentru a putea împărtăși momente minunate cu oamenii pe care îi iubești.

Care este jocul de societate D-TOYS & ROOVI preferat de familia ta? Împărtășește cu noi într-un comentariu experiența voastră de joc.