Crăciun, Creativitate, Diverse, Educație, Jocuri copii, Jocuri de familie, Timp cu familia

12 Idei de cadouri de Crăciun pentru copiii pasionați de știință și experimente

Când sunt mici, copiii explorează lumea prin simțuri. Vor să guste tot, să atingă tot, să vadă cât mai mult, să asculte și să imite sunetele pe care le aud…

Cum ajută experimentele în procesul de învățare?

Lumea care ne înconjoară este absolut fascinantă, iar copiii o pot descoperi mult mai ușor prin intermediul experimentelor științifice. Ele au rolul de a le stârni curiozitatea și de a le stimula interesul pentru știință, fiind calea cea mai ușoară de a-i introduce pe cei mici în tainele fizicii și ale chimiei.

Un experiment nu e o simplă joacă, este un instrument de învățare, de percepție a lumii înconjurătoare, o modalitate perfectă de conectare între copil și părinte. Copiii învață despre diferite metode și despre reacții chimice, observă legătura dintre cauză și efect, fiindu-le stimulată coordonarea mână-ochi. Există jocuri care țintesc, înainte de toate, educația! Ele îi stimulează pe copii și le dezvoltă dragostea și interesul față de știință, tehnologie, inginerie și matematică, indiferent de cât de mari sau mici sunt copiii! Se numesc jocuri STEM și le puteți găsi pe ROOVI.ro! Copilul care joacă astfel de jocuri își va dezvolta capacitatea de concentrare, logica și gândirea creativă, fiindu-i stimulate abilitățile de relaționare și capacitatea de coordonare!

Topul celor mai potrivite 12 cadouri de Crăciun pentru copiii pasionați de știință și experimente

Clopoței și colinde se-aud răsunând de pretutindeni, miroase-a crenguțe de brad și a cozonaci proaspăt scoși din cuptor, bezele dulci se topesc în ciocolata caldă și copiii se-ndreaptă către patinoarul din parc… E vremea mănușilor călduroase, a patinelor de gheață și a năsucurilor roșii! E cea mai frumoasă și cea mai așteptată perioadă din an – și poate că da, e din cauza faptului că se anunță avalanșe de cadouri de pretutindeni, însă adulții știu că magia Crăciunului e-n sânul familiei.

Nașterea Domnului e despre generozitate, despre dragoste față de aproape, despre timp petrecut alături de cei dragi! E despre credință și despre bucuria de a dărui nu doar lucruri materiale, ci mai mult spirituale! 

Oferă-le copiilor tăi cel mai prețios dar pe care-l ai: oferă-le timpul tău și atenția ta! Cadourile vor fi înmiit mai frumoase, căci le vor scrie în suflet povestea unor clipe în care ați zâmbit împreună, în care v-ați conectat, în care v-ați ascultat unii pe ceilalți, fără ca viața cotidiană să vă afecteze. E momentul vostru de pauză, când scrieți amintiri bune de pus în buzunarul de la piept!

Pentru ca timpul de calitate să fie petrecut într-un mod distractiv și interactiv, am creat un top 12 al celor mai potrivite idei de cadouri de Crăciun pentru copiii pasionați de știință și experimente:

 1. Joc Vulcanul cu Lava Curcubeu – Joc educativ EduScience

Copilul tău este vizibil pasionat de știință, iar tu vrei să-i distragi atenția de la lumea online, de la tabletă ori TV? Acest kit poate fi cadoul perfect pentru a crea, împreună, o insulă vulcanică impresionantă!

Cu acest kit, copilul poate transforma bucătăria în propriul mini-laborator științific pentru a explora, într-un mod distractiv, geologia. Vulcanul cu lavă curcubeu este un joc STEM (Science, Technology, Engineering, Math) ce reușește să-l împrietenească pe copil cu știința, descoperind într-un mod distractiv lumea înconjurătoare! Jocurile de genul acesta îi dezvoltă gândirea logică și gândirea creativă, îi îmbunătățesc capacitatea de concentrare și de coordonare, îi dezvoltă abilitățile sociale stimulându-l să lucreze în echipă. În plus, un astfel de joc îi îmbogățește cultura generală și vocabularul. Pentru experiențe repetate și pentru și mai multă distracție, află că macheta cu insula vulcanică este refolosibilă, copilul tău putând să repete experimentul ori de câte ori va dori! Descoperă aici un video interesant despre cum acest kit vă poate introduce în lumea fascinantă a vulcanilor! 

 1. Joc Vreau să fiu Detectiv – Joc educativ EduScience

Micul tău Sherlock Holmes vrea să deslușească mistere, să exploreze metode reale de investigație, iar tu nu știi cum să-l stimulezi? Ai nimerit în locul potrivit! Jocul Vreau să fiu Detectiv este jocul care-i va oferi cele mai tari experiențe din viața lui! 

Pune-i la dispoziție un loc din casă în care să-și amenajeze propriul laborator de investigație, pentru ca el să poată lucra exact ca un detectiv adevărat! Pentru ca experiența să fie și mai palpitantă, jucați-vă împreună! Cu ajutorul kitului, veți putea învăța cum să preluați probe de la locul faptei, cum se analizează probele ADN, cum se face o analiză a fibrelor și a otrăvurilor, cum puteți găsi mesajele ascunse ale infractorilor și cum îi ajută pe detectivi cromatografia! Urmărește și video-ul de prezentare, ai să vezi cu ochii tăi cât e de palpitant!

Este provocarea de care are nevoie pentru a intra în rolul investigatorului, fiecare indiciu aducându-l mai aproape de rezolvarea cazului. Un joc similar, pe care îl poți juca cu copilul tău, este Joc detectiv particular – Joc interactiv EduScience, un set minunat pentru efectuarea de trucuri incredibile!

 1. Corpul Uman – Joc educativ EduScience

Un alt set creativ care îl va ajuta pe cel mic să descopere, să experimenteze și să învețe despre uimitorul corp uman! Kitul conține instrumente de laborator și substanțe chimice necesare pentru ca micuțul tău chimist să exploreze prin joc biologia și chimia organismului uman. 

Prin intermediul kitului, copilul tău va putea experimenta simularea digestiei în eprubetă, simularea aflării grupelor de sânge, va putea extrage ADN-ul, va investiga proprietățile apei care o fac indispensabilă vieții, va realiza modele anatomice realiste, va testa percepția senzorială. Poți vizualiza aici un video demonstrativ foarte interesant care prezintă, pe scurt, ce experimente și ce accesorii include kitul! 

Copilul, veșnic dornic să cunoască, va experimenta pentru a-și potoli dorința de învățare prin joacă. Fii alături de el și intră și tu în rolul omului de știință pentru a descoperi, împreună cu copilul tău, informații fascinante despre corpul uman! Va fi o experiență de neuitat, plină de distracție și foarte educativă!

 1. Joc Planeta Pământ – Joc educativ EduScience

Până acum ai răspuns la milioane de întrebări despre Pământ și fenomene meteorologice, despre viață și despre problemele de mediu cu care ne confruntăm în prezent?

Ei bine, oferă-i curiosului tău super kitul experimental Planeta Pământ și va descoperi combinația perfectă între distracție și învățare! Prin intermediul experimentelor, copilul tău va aplica principiile științifice reale și va învăța despre gazele cu efect de seră, despre emisiile de carbon, despre arderea combustibililor fosili, despre topirea ghețarilor și despre multe alte informații legate de schimbările climatice. Știm cu toții cât ne afectează efectele schimbărilor climatice, nu-i așa?

Kitul îl va pune la încercare, într-un mod distractiv, prin intermediul a 18 experimente fascinante, asigurând o experiență educativă, creativă. E modalitatea perfectă prin care copilul învață să respecte natura și cum poate contribui la protejarea mediului înconjurător! O prezentare scurtă, sub formă de video, despre activitățile și experimentele posibile prin intermediul acestui kit distractiv și educativ, o poți vedea aici!

 1. Joc Vreau să fiu Programator – Joc educativ EduScience

Da, se poate să învețe programare și noțiuni de bază despre codare și fără un computer!

Jocul oferit de D-TOYS & ROOVI este varianta ușoară de a învăța bazele informaticii și de a experimenta concepte fascinante fără a fi nevoie de un profesor ori de un adult!

Jocul este o provocare ingenioasă pentru copiii care vor să învețe informatica, oferind o mulțime de experimente captivante cum ar fi: cum să sorteze obiectele în funcție de greutate pe baza algoritmilor de sortare reali, cum să creeze un dispozitiv de criptare și cum să descopere criptarea folosită în antichitate, cum să scrie un program ingenios care-l va ghida pe prietenul său într-un labirint sau cum să descifreze un cod pentru a putea crea imagini pixelate uimitoare! 

Jocul face parte, și el, din categoria jocurilor STEM care reprezintă instrumente didactice inovatoare ce pun accentul pe învățare și distracție, care le stimulează dezvoltarea gândirii logice, le dezvoltă imaginația, le îmbunătățește capacitatea de concentrare și le stimulează capacitatea de comunicare și lucrul în echipă. Prezentarea video te va convinge, cu siguranță, că acesta este jocul perfect pentru copilul tău!

 1. Circuite electronice – Joc educativ

Ai acasă un copil pasionat de electronică? Perfect! Acest joc este cadoul ideal pe care-l poate primi de la Moș Crăciun! 

Este un set ingenios creat de către inginerii D-TOYS & ROOVI special pentru a dezvolta logica și inteligența într-un mod interesant și distractiv. Micul tău curios va învăța despre circuite, motoare, întrerupătoare, sunete și lumini, având 80 de posibilități de asamblare.

 1. Trenuleț solar EduScience – Joc educativ

Șine de cale ferată peste tot prin casă, vagoane din lemn și o locomotivă deraiată, toate strigă după copilul care odinioară era pasionat de plimbări lungi de-a lungul și de-a latul camerei.

Acum, micul tău curios vrea să treacă la nivelul următor și își arată pasiunea pentru știință. Cum să-l faci să o înțeleagă, să o descopere într-un mod interactiv și distractiv?

Trenulețul solar este jocul ideal pentru un mic explorator ce dorește să învețe și să experimenteze construind modele simple ce sunt alimentate de energia solară.

Jocul dezvoltă inteligența și logica, fiind proiectat să îi învețe pe cei mici cum puterea solară poate fi folosită la alimentarea motoarelor mici! Cu siguranță a auzit, în ultima vreme, despre energia verde și despre tehnologia modernă utilizată pentru a proteja planeta și pentru a economisi energia! Asta este șansa lui să aibă propriul tren rapid și ecologic!

 1. Set 3 în 1 Mecanism antrenat cu apă sărată – Joc EduScience

Interactiv și educativ, setul îi oferă copilului posibilitatea de a asambla trei mecanisme diferite a căror mișcare este antrenată doar de apa sărată. Un robot, o turbină eoliană și un excavator îi vor arăta micului tău curios cum apa sărată se transformă în electricitate! Este un joc educativ ce-i va pune creativitatea la încercare și îi va stimula gândirea logică!

 1. Roboțeul Salty – Joc Educativ

Având la bază același principiu ca setul 3 în 1 antrenat cu apă sărată, roboțelul Salty poate deveni noul prieten al micului tău explorator! Dacă copilul tău este pasionat de robotică, fă-i o bucurie neașteptată și ajută-l să descopere lumea științei prin joacă! Provocarea lui va fi să-l asambleze pe Salty și apoi să-l pună în mișcare cu ajutorul câtorva picături de apă sărată. Jocul îi va stimula inteligența și modul de gândire, îi va testa capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Interactiv și distractiv, roboțelul Salty va fi cel care-l va iniția pe micul tău în lumea fascinantă a fizicii.

 1. Joc EduScience – Telescop – Mare

Că-i zi, ori că-i noapte, dacă ai un copil care este fascinat de lumea înconjurătoare, telescopul poate fi o idee foarte bună de cadou de Crăciun! Dacă copilul tău este pasionat de astronomie, înlocuiește smartphone-ul cu un telescop – puștiul tău va descoperi lumea înconjurătoare așa cum e ea cu adevărat! 

Nimic nu e mai fascinant decât explorarea boltei cerești prin intermediul unui telescop adevărat, direct de la fereastră sau de pe balconul casei tale! Alătură-te copilului tău, e ocazia perfectă de a petrece timp împreună – călătoriți, porniți împreună în aventura spațială prin sistemul nostru solar!

 1. Microscop pentru copii – Joc EduScience

Dacă ești aici, înseamnă că ai sau cunoști cel puțin un copil pasionat de știință, căruia îi place să analizeze în amănunt vietăți mici sau particule minuscule, pe care abia le poți vedea cu ochiul liber. 

Microscopul de la D-TOYS & ROOVI este instrumentul perfect prin care copilul tău va descoperi natura în detaliu, reușind să își urmeze pasiunea într-un mod distractiv și interactiv.

Este unealta perfectă care îi va îmbunătăți atât atenția, cât și concentrarea și îl va ajuta să își dezvolte gândirea creativă, stimulându-i în același timp și curiozitatea și procesele de învățare prin joc!

 1. Set educativ 2 – în – 1: Robot solar + Set creare inimioara de cristal EduScience

Pentru final, am păstrat un set educativ și interactiv, care te va scăpa de nemulțumirile și certurile dintre frați. Atunci când sunt cel puțin doi copii în familie, e foarte greu să le satisfaci dorințele, mai ales că unul dintre ei (de regulă cel mai mic) pare că are aceleași pasiuni ca fratele mai mare!

Dacă ambii copii sunt pasionați de știință, setul acesta îi va împăca pe amândoi, reușind să le satisfacă dorința de a experimenta într-un mod distractiv și educativ!

Robotul solar 3 în 1 este jocul perfect pentru copiii curioși cărora le place robotica, având posibilitatea de a construi 3 modele diferite de roboți care funcționează pe baza energiei solare.

Setul de creare inimioara de cristal este perfect pentru copiii pasionați de știința cristalelor prețioase. Cu ajutorul acestuia, copilul tău va putea crea o inimioară roz, din ipsos, care va trebui să se “odihnească” într-o soluție specială. În decurs de 4 zile, veți descoperi împreună cum pe suprafața inimioarei se dezvoltă armonios o mulțime de cristale!

Ambele jocuri le vor stimula capacitatea de concentrare, le vor dezvolta creativitatea și le vor atrage atenția!

Dacă ești în căutare de jocuri educative, de cadouri de Crăciun captivante și interesante pentru copilul tău pasionat de știință, sau dacă ești în căutare de instrumente care să vă ofere momente distractive și de conectare alături de persoanele dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, jocurile de la D-TOYS & ROOVI din gama EduScience sunt alegerea cea mai inspirată!

Sărbători cu multă armonie, cu pace-n suflete și-n case!

Echipa spiridușilor ROOVI.ro

Articole Similare