Creativitate, Diverse, Jocuri copii, Jocuri de familie, Timp cu familia

7 Idei de cadouri pentru jocuri de rol

Ți-ai transformat vreodată casa în castel? Ai construit vreodată mașini de curse din cutii de carton? Ce jocuri de rol jucai în copilăria ta?

Copilăria înseamnă joacă, înseamnă distracție și veselie, imaginație și curaj. Astea sunt valorile pe care noi, adulții, dorim să le insuflăm copiilor noștri, zi de zi, prin timpul pe care îl petrecem alături de ei, prin instrumentele pe care le oferim, prin ocaziile pe care le creăm.

Importanța jocului de rol în viața copiilor

Joaca a fost dintotdeauna un mod distractiv de a învăța, jocurile de rol fiind în topul preferințelor copiilor noștri. Este o modalitate amuzantă și foarte distractivă de a-ți petrece timpul liber, calea naturală prin care copilul explorează lumea din jurul său într-un mod deopotrivă atractiv și educativ. Și, deși specialiștii spun că e normal și sănătos să ne mai și plictisim, jocul de rol nu e deloc plictisitor! Întotdeauna găsești căi de a avansa în joc, de a experimenta noi acțiuni, limita fiind doar imaginația ta!

Când un copil se transpune în pielea personajului, el o face natural. În timpul jocului, nu mai discuți cu copilul tău, el se regăsește cu personajul întru totul, în comportament, în trăiri, devenind însuși personajul lui preferat! Este ocazia perfectă pentru tine, ca părinte, să înțelegi și să observi modul în care propriul copil percepe lumea înconjurătoare, în care poți afla ceea ce simte în legătură cu anumite aspecte din viață. E momentul lui de sinceritate maximă, joaca expundându-i sufletul și emoțiile. Copilul se bucură, învață să creeze dialoguri, devine mai responsabil, se simte nevoit să rezolve probleme, să caute soluții. 

Prin jocul de rol, copilul învață empatia, descoperă cum trăiesc, ce simt și cum sunt ceilalți oameni din jurul lui, se exprimă liber și își exersează imaginația, oferindu-i încredere și consolidându-i stima de sine! 

Un copil vede magia în orice obiect aparent nesemnificativ, și-i oferă valoare și viață cât ai clipi! Trebuie doar să-i dai ocazia să-și imagineze, să exploreze, să creeze. Ceea ce pentru noi poate fi obișnuit, pentru copii este magic! Ei încă mai au darul acesta al bucuriei născute din lucrurile simple, căci au viziune și o imaginație fără limite!

Idei de cadouri pentru jocul de rol

Uneori nu aveți nevoie de foarte multe instrumente pentru a vă juca, alteori, pentru jocuri de rol mai avansate, aveți nevoie de mici ajutoare care să vă faciliteze transpunerea în scenariul potrivit. Căci despre asta e vorba: despre actul de a juca, de a vă imagina, de a experimenta! 

ROOVI.ro vă pune la dispoziție o multitudine de jocuri fabricate special pentru a le dezvolta copiilor imaginația și inteligența emoțională! Sunt jocuri ce stimulează motricitatea, capacitatea de gândire și creativitatea.

Aruncă o privire la idei de cadouri potrivite pentru jocurile de rol:

  1. Joc Vreau să fiu Programator – Joc educativ EduScience

Jocul îi va oferi ocazia de a experimenta concepte captivante și de a învăța bazele informaticii într-un mod independent. Este calea ideală de a-i dezvolta setea de cunoaștere! 

Jocul oferă o multitudine de experimente interesante, de la crearea unui dispozitiv de criptare și descoperirea metodei de criptare folosite în antichitate, la descifrarea de coduri pentru a crea imagini pixelate ori sortarea obiectelor în funcție de greutate pe baza unor algoritmi reali!

Fiind un joc de tip STEM, ca instrument didactic inovator ce combină distracția cu educația și învățarea, jocul îi va stimula copilului tău dezvoltarea gândirii logice, îl va ajuta să se concentreze mai bine, va fi mai comunicativ, iar imaginația va fi stimulată la maximum.

  1. Joc Vreau să fiu Detectiv – Joc educativ EduScience

Dacă ai acasă un mic Sherlock Holmes care e pasionat de investigații și ar vrea să poată desluși mistere dintre cele mai complicate, acesta este jocul care-i va oferi cele mai tari experiențe din viața lui! 

Tot ce-i trebuie este un spațiu în care el să-și amenajeze propriul laborator de investigație, unde va putea lucra asemeni unui detectiv adevărat! Jocul e atât de interesant, încât cu siguranță vei vrea să te joci și tu alături de el! 

Transformă-l pe micuțul tău într-un investigator de top, ajută-l să găsească indicii pentru a rezolva cazul cu ușurință!

Kitul vă oferă posibilitatea de a face o analiză a probelor ADN, de a găsi mesajele ascunse ale infractorilor, putând chiar să preluați probe de la locul unei fapte! 

  1. Joc Detectiv particular – Joc interactiv EduScience

Un joc similar cu cel de la punctul 2, jocul Detectiv particular este un set minunat pentru efectuarea de trucuri incredibile! 

Copilul tău va învăța cum să se camufleze, va învăța cum să facă investigații, va cerceta cu aparatul optic investigator și va afla despre tainele spionajului criptografic. Cine nu ar vrea să descopere secretele cutiei găurii negre sau ale comorii oceanului? 

Nu uita să-i reamintești că un detectiv adevărat nu-și dezvăluie secretele!

  1. Laboratorul de parfum – Joc educativ și de creație

Micuța sau micuțul tău visează să devină un parfumier renumit? Pentru ea/ el avem cadoul perfect: Laboratorul de parfum, un joc care o/îl va învăța cum să-și creeze propriul parfum! Setul de joacă include accesorii și ingrediente sigure, numai bune pentru a-și fabrica 3 parfumuri inedite, cu arome de iasomie, mentă și trandafir. Este un joc foarte distractiv și educativ, care le oferă copiilor ocazia să exploreze prin joacă și să-și creeze, cu propriile mânuțe, parfumul mult-dorit! 

Cu ajutorul setului, copiii îmbină perfect joaca cu învățarea, procesul de creare al parfumurilor introducând-i în noțiunile de bază ale matematicii, fizicii și chimiei! Bineînțeles că toată experiența aceasta le va dezvolta imaginația, creativitatea și gândirea logică! 

Jucați-vă alături de micuțul curios, ajutați-l și bucurați-vă împreună de succes, satisfacția va fi pe măsura așteptărilor!

  1. Joc Laboratorul de săruri și bombe de baie – Joc educativ EduScience

Un joc potrivit pentru fetițe, și nu numai, jocul Laboratorul de săruri și bombe de baie îi va da ocazia copilului tău să creeze propriile bombe de baie, pentru experiențe de lux și frumos mirositoare în serile relaxante petrecute în cadă. Cu acest set, copilul tău va experimenta crearea diferitelor săruri de baie, va putea crea vulcani cu erupții și fântâni cu lavă spumoasă, transformând băile în distracții efervescente! Mami cu siguranță va vrea să participe la acest joc distractiv și educativ, doar vorbim de bombe și săruri de baie ce aduc atâta relaxare!

  1. Corpul Uman – Joc educativ EduScience

Ai un copil pasionat de medicină, care visează să devină chirurg celebru, sau un ortoped renumit? Dacă s-a plictisit de seturile de joacă clasice, ROOVI duce joaca la un alt nivel cu jocul Corpul Uman

Cu ajutorul instrumentelor de laborator și a substanțelor chimice incluse în kit, copilul tău va descoperi, va experimenta și va învăța, în joacă, universul biologiei și al chimiei organismului uman. 

Crezi că simularea aflării grupelor de sânge, realizarea de modele anatomice realiste, simularea digestiei în eprubetă sau testarea percepției senzoriale îi va potoli dorința de învățare prin joacă?

Uimitoarea călătorie vă așteaptă iar experiența va fi, deopotrivă, una memorabilă, distractivă și educativă!

  1. Jocul Micul Magician 50 – Joc interactiv de trucuri de magie

A descoperit că se pricepe la a vă amuza și știe cum să vă uimească cu mici trucuri de magie? S-a hotărât, vrea să devină următorul David Copperfield! 

Pentru el, și pentru toți micii pasionați de magie, ROOVI are pregătită o serie de jocuri Micul Magician. Jocul îl va ajuta să devină un maestru într-ale trucurilor misterioase, scamatoriilor spectaculoase, farselor amuzante și iluziilor optice uimitoare!

Setul conține 50 de trucuri extraordinare pe care copilul tău le poate învăța pentru a-și uimi prietenii și familia! Accesoriile magice speciale și bagheta magică sunt instrumentele indispensabile care-l vor ajuta să impresioneze! 

Din gama Micul Magician, puteți găsi pe site și Jocul Micul Magician 30 – Joc interactiv de trucuri de magie, Jocul Micul Magician – Bila și cupa magică, Jocul Micul Magician – Creionul magic, Jocul Micul Magician – Misterul Mumiilor, Jocul Micul Magician – Cutia cu secrete, Jocul Micul Magician – Cutia fermecată și Jocul Micul Magician – Penarul abracadabra

Ajută-l să-și uimească audiența cu cele mai complexe și interesante trucuri de magie!

Aveți ocazia să mai fiți copii pentru o vreme, bucurându-vă de clipe pline de inspirație și de imaginație, jucându-vă împreună cu copiii voștri!

Nu-i nimic mai îmbucurător decât energia și puritatea copiilor la joacă, nu-i așa?

Echipa ROOVI.ro vă provoacă la joacă!